Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Bandırma İİBF'nin ilk binası tarih oldu

Bandırma İİBF

1992 yılında yapılarak, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin (İİBF) ilk binası olarak kullanılıp, sonraki yıllarda Bandırma Meslek Yüksek Okulu'na (MYO) bırakılan bina tamamen boşaltıldı. Bandırma-Balıkesir karayolunun solunda, hâlen Hat

1992 yılında yapılarak, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin (İİBF) ilk binası olarak kullanılıp, sonraki yıllarda Bandırma Meslek Yüksek Okulu'na (MYO) bırakılan bina tamamen boşaltıldı. Bandırma-Balıkesir karayolunun solunda, hâlen Hatem Sağlık Meslek Lisesi'nin karşısındaki binanın bulunduğu alan, mera niteliğindeydi. Bandırma MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Çenet, binanın boşaltılmasıyla ilgili olarak şu bilgiyi verdi:
Söz konusu binanın alt tarafında, üniversitemize ait 11 dönüm civarında tapulu arazi var. Bu eski binaya artık ihtiyacımız kalmadığından, her çeşit aksamımızın sökerek, binayı boşalttık. Binanın bulunduğu yer, böylece mera ve yeşil alan olarak kullanılabilecek.”
Bandırma MYO tarafından boşaltılan bina, 1992 yılında, Ali Bor'un başkanlığındaki Bandırma Sanayici ve İşadamları Derneği (BANSİAD) tarafından, 1992-1993 eğitim-öğretim yılında, Bandırma İİBF'nin hizmete girmesi için aceleyle prefabrik olarak yapılmıştı. Söz konusu alan, hazine arazisi içinde bulunması nedeniyle kaçak yapı” konumunda olduğundan, dönemin Bandırma Kaymakamı İsmet Akçabay, temel atma törenine katılmamış, tören, Belediye Başkanı Sedat Pekel ve BANSİAD üyeleri tarafından gerçekleştirilmişti. Yaklaşık 3-4 aylık bir sürede tamamlanan bina, Bandırma İİBF'nin ilk binası olarak 1992-1993 eğitim-öğretim yılında hizmete girmişti.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı